Bitcoin - predikcija podataka vremenskih nizova pomoću indikatora tehničke analize i prediktivne analitike

Kristijan R. — 8 min čitanja

U poslovnom svijetu je jako bitno predvidjeti budući trend rasta/pada prodaje, cijena i očekivanog prinosa kako bi se sukladno tome mogle donositi ispravne poslovne odluke. U seriji članaka ću pomoću osnovne tehničke analize i prediktivne analitike pokušati predvidjeti kretanje Bitcoin cijene u budućnosti.

Čitaj više...

Mali rječnik IT pojmova

Boris D. — 5 min čitanja

Prilikom spomena AI-a možda još neki i pomisle na robote s ljudskim osobinama, no umjetna inteligencija već danas nam pomaže prilikom otključavanja pametnog telefona prepoznavanjem lica, pri izboru medijskog sadržaja na Netflixu i Youtubeu, u vožnji korištenjem Google Mapsa i Ubera ili pak u osobno prilagođenom sadržaju koji nam se prikazuje na društvenim mrežama.

Čitaj više...

Uspješna poslovna komunikacija

Kristijan R. — 6 min čitanja

Cilj poslovne komunikacije je jednostavnije i efikasnije ostvarenje poslovnih ciljeva. Iako je dokazano da i životinje komuniciraju, sposobnost komunikacije volimo smatrati ljudskom specifičnošću, zašto onda u tom procesu ne bismo pokazali najveće ljudske kvalitete?

Čitaj više...

Aplikacije za evidenciju vremena i zadataka - put za bolji uspjeh i produktivnost

Jadrana M. — 6 min čitanja

Praćenje vremena ključno je za razumijevanje načina na koji provodite svoje vrijeme te za uspostavljanje balansa između privatnog i poslovnog svijeta. Kad znate koji zadaci vam oduzimaju najviše vremena, možete početi razmišljati o tome je li to vrijeme dobro potrošeno.

Čitaj više...

Naš brod

Ivan Ž. — 3 min čitanja

Koji je moj brod, kojom vodom plovim? Pitanje je koje si rijetko postavljamo, a na koje još rjeđe imamo pravi odgovor. Često se osjećamo poput broda na olujnom moru, a zapravo plovimo malo većim jezerom. Obične povjetarce osjetimo kao oluje koje lome jarbole i paraju jedra.

Čitaj više...

Data Quality

Roman H. — 5 min čitanja

Ako imamo loše podatke, nemamo kvalitetne informacije. S neupotrebljivim informacijama imamo manje znanja što će na kraju rezultirati donošenjem riskantnih poslovnih odluka. Time riskiramo porast nepredviđenih troškova, ali i nemogućnost pravovremenog reagiranja.

Čitaj više...

7 stvari koje trebate znati prije no što krenete u izradu web (shop) stranice

Aldina Š. — 7 min čitanja

Proces izrade web stranice može biti iscrpljujuć, no trud koji uložite zasigurno će se odraziti na krajnjem rezultatu – kvalitetnoj web stranici koja će reflektirati vaše vrijednosti i biti ključan alat u osvajanju novih korisnika i proširenju poslovanja.

Čitaj više...

Kvalitete vanjskog konzultanta u banci (upitnik - TEST)

Kristijan R. — 5 min čitanja

Jeste li upoznati s činjenicom da se količina informacija udvostručuje svakih 12 do 13. mjeseci? Ako uzmemo u obzir da je početkom 20. stoljeća bilo potrebno 100 godina da se količina informacija udvostruči.

Čitaj više...

Kako se kvalitetno uklopiti u novu radnu okolinu?

Ivica K. — 3 min čitanja

Naizgled jednostavan, no ipak složen zadatak koji obuhvaća brojne vještine. U konzultantskom svijetu, prvi dojmovi su vrlo bitni te mogu osigurati čvrste temelje za buduću suradnju.

Čitaj više...

Što moj klijent želi? (upitnik - TEST)

Darko S. — 4 min čitanja

Česte šale u IT svijetu su one o odnosu klijenta i tvrtke koju je angažirao. U tim šalama klijent je onaj koji proganja, mačak Tom, a tvrtka je miš Jerry koji traži rupu u koju bi se sakrio. Iako je u rupi siguran od „zločestog“ klijenta, Jerry će kad-tad u potrazi za hranom izaći iz rupe, a onda počinje igra mačke i miša koja je ponekad slična odnosu između klijenta i tvrtke.

Čitaj više...

Promjena karijere (upitnik - TEST)

Roman H. — 5 min čitanja

Mislio sam da će početak izgledati kao da netko ispred mene stavi torbu punu kozmetike, i ja neću znati što čemu služi. Zapravo, naišao sam na razumijevanje i na sustavni plan razvoja mene kao jedinke u IT sektoru. Jedini preduvjet je bio moja snažna želja za promjenom i moja čelična motivacija.

Čitaj više...

Kvalitetna, inovativna i jednostavna rješenja su ono što nas čini
uspješnima, razgovarajmo o vašim idejama.